Janković: Težave pri zaključevanju dvorane v Stožicah

Mestna občina išče začasno lokacijo za Jazz Club Gajo

Pretekli teden je župan Zoran Janković presenetil s podatkom, da je sindikat bank zasebnemu partnerju Grep že januarja pripravil ponudbo za sto petdeset milijonov evrov kredita za dokončanje trgovskega dela kompleksa v Stožicah. Razumeti je bilo, da naj bi bile eden od pogojev za odobritev kredita zaveze bodočih najemnikov za najem prostorov v trgovskem centru. Po županovih besedah na današnji novinarski konferenci naj bi bil Grep blizu temu cilju.

Napovedani rok ta dokončanje športnega dela Stožic je, kot je znano, 30. junij. Jutri naj bi se začel tehnični pregled športnih objektov, medtem ko zaključna dela tako na stadionu kot v dvorani še potekajo. O tem, ali bo rok za dokončanje dvorane podaljšan ali ne, pa župan ni želel špekulirati.

Pretekli četrtek pa je v središču Ljubljane potekala deložacija Jazz Cluba Gajo. Najemnik lokala Drago Gajo je takrat dejal, da se bo v začetku tega tedna srečal z odgovornimi na mestni občini, da bi poskusili rešiti prostorsko težavo kluba. Janković je dejal, da bodo poskusili najti vsaj začasno lokacijo, kamor bi Gajo lahko shranil opremo in odprl pisarno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *