Jarc in Tržnice ne damo za referendum o garažni hiši pod tržnico

Arhitekt Košir: Pri prenovi tržnice gre za čisti biznis

Lista za čisto pitno vodo in civilna iniciativa Tržnice ne damo sta danes vložili pobudo za zbiranje podpisov za razpis referenduma o gradnji garažne hiše pod tržnico. Svetnik liste za čisto pitno vodo Mihael Jarc je za Radio KAOS povedal, da se formalno gledano pobuda za referendum nanaša na obvezno razlago prostorskega odloka za območje tržnice, ki jo je prešnji ponedeljek sprejel Mestni svet in ki omogoča pridobitev gradbenega dovoljenja za prenovo tržnice.

Jarc dodaja, da pričakuje, da bo župan Janković skušal pobudo zaustaviti, sam pa ga poziva, naj dovoli razpis referenduma, tako da bi lahko refendum izvedli skupaj z referendumom o arbitražnem sporazumu med Slovenijo in Hrvaško 6. junija letos. Civilna iniciativa Tržnice ne damo gradnji nasprotuje že več kot leto dni. Andrej Aplenc je dejal, da gre pri tem za vprašanje vrednot. Arhitekt Fedja Košir pa dodaja, da do prenove tržnice ne bo prišlo iz strokovnih razlogov, temveč predvsem zaradi komercialnih.

Dodajmo še, da bi morali pobudniki, če je današnja zahteva za začetek zbiranja podpisov pravilno vložena, za razpis referenduma zbrati približno 11.000 podpisov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *