Javna razsvetljava ob koncesijo

Župan Zoran Janković je danes potrdil to, o čemer se je špekuliralo že nekaj dni. Podjetju Javna razsvetljava bo odvzel koncesijo za upravljanje svetlobne in nesvetlobne signalizacije v mestni občini Ljubljana, prav tako pa bodo pred pristojnim sodiščem razdrli pogodbo o koncesiji med občino in podjetjem. Upravljanje signalizacije in razvetljave bo prevzelo javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice. Za prenos koncesije in upravljanja župan potrebuje potrditev mestnega sveta, tako da bo podjetje Javna razsvetljava storitev opravljalo vsaj še do 1. oktobra, saj se bo mestni svet prvič sestal v ponedeljek, 29. septembra, že zdaj pa je znano, da bo novi center za upravljanje v ljubljanskem Tehnološkem parku. Kot je znano, je do spora prišlo potem, ko je – menda v nasprotju z dogovorom – uprava podjetja svoj delež namesto MOL prodala drugemu zasebnemu lastniku, in MOL onemogočila večinski vpliv na podjetje. Kljub temu pa MOL ostaja solastnik Javne razsvetljave. Župan Janković je, nekoliko cinično pripomnil, da če je strategija novega lastnika o širjenju na tuje trge res tako dobra, bo vrednost MOL v podjetju uspešno rasla.

2 thoughts on “Javna razsvetljava ob koncesijo

  1. Kdo lahko poda informacij, koliko sredstev porabimo za električno energijo, ki jo porabimo za javno razsvetljavo v Ljubljani. Vsak dan luči v ljubljani gorijo skoraj eno uro več kot je potrebno. Danes, 11.1.010 luči ugasnejo ob 7,54. Zdanilo pa se je že pred 7,30. To se pravi zjutraj najmanj 25 minut po nepotrebnem. Zvečer luči prižgejo ob 16,25, ob 16,50 je še vedno dan. To je spet 25 minut. Vsak dan gorijo luči v Ljubljani najmanj 50 minut po nepotrebnem. Kdo bo naredil izračun koliko denarja porabi Ljubljana čisto po nepotrebnem. Koliko plača Ljubljano za uro razsvetljave in imamo izračun. Kdo je odgovoren za tako razsipno porabo. Po drugi strani pa na gospodinjstva pritiskajo in prosijo, da naj varčujemo, da ne govorimo o zamenjavi žarnic z varčnimi žarnicami, ki nimajo nobenega smisla in je tudi že dokazano, da ne porabijo čisto nič manj električne energije.

  2. Pozrdavljeni! Na prvo žogo bi dejal, da vam znajo pomagati v mestni upravi, na Oddelku za gospodarske javne službe in promet.

    Bomo pa poskusili podatek preveriti tudi sami.

Leave a Reply

Your email address will not be published.