Kdo bo plačal Carrerasa

Prva nogometna tekma z Avstralijo

Svetovno nogometno prvenstvo se začenja čez dober mesec dni, dva dni po začetku pa bo svojo otvoritveno tekmo proti reprezentanci Alžirije odigrala tudi slovenska izbrana vrsta. V Južno Afriko se kljub krizi odpravlja lepo število slovenskih navijačev, še več pa jih bo tekme seveda spremljalo doma. V prestolnici je tako že navada, da nekje postavijo gigantski zaslon, kamor »se gre tekme gledat«, kot se reče. Letos naj bi bili takšni lokaciji kar dve.

Je na današnji novinarski konferenci povedal župan Zoran Janković. Prav sredi nogometnega prvenstva bodo po napovedih v uporabo predali športni park Stožice, kjer so že znani termini prvih dogodkov. 10. avgusta se bosta tako pomerili košarkarski reprezentanci Slovenije in Španije, dan kasneje pa bodo slovenski nogometaši na prijateljski tekmi gostili avstralsko reprezentanco.

Obe športni zvezi bosta dvorano in štadion po županovih besedah dobili brezplačno, mestni občini pa bosta plačali bodisi odstotek od prodanih vstopnic bodisi omogočili določeno število brezplačnih vstopnic. 7. oktobra pa bo nastopil vrhunski tenorist Jose Carreras. Tu bo finančna konstrukcija drugačna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *