V času Eurobasketa brezplačni prevoz z avtobusi in podaljšano obratovanje lokalov

Zastavo Eurobasket 2013 razvili brez KZS

Danes so pred mestno hišo slovesno razvili zastave Eurobasketa, evropskega prvenstva v košarki, ki bo potekalo od 4. do 22. septembra. Na novinarski konferenci, ki se je predstavniki Košarkarske zveze Slovenije niso udeležili, so predstavniki mestne občine predstavili posebne ureditve prometa, parkiranja in obratovanja lokalov. V času prvenstva bo za imetnike vstopnic na tekme prevoz na vseh ljubljanskih avtobusih tri ure pred tekmo in tri ure po tekmi brezplačen.

Med evropskim prvenstvom v košarki bodo v Ljubljani organizirane posebne brezplačne linije avtobusov mestnega potniškega prometa. Od 4. do 9. septembra 2013, ko bodo tekme potekale v Hali Tivoli, bodo avtobusi vozili po posebni krožni liniji, ki bo povezovala parkirišča v okolici dvorane Stožice s Tivolijem. Od 11. do 22. septembra 2013, ko bodo tekme potekale v dvorani Stožice, pa bodo avtobusi vozili na dveh posebnih linijah, prva bo med Halo Tivoli in Stožicami, druga pa bo povezovala parkirišča v okolici z dvorano Stožice, je povedal direktor javnega podjetja LPP Andrej Horvat in dodal
Eurobasket pa bo tudi dobra priložnost za turistično promocijo Ljubljane, je ocenila Petra Stušek s Turizma Ljubljana, saj bodo navijače usmerjali tudi k obisku destinacij v Ljubljani in Sloveniji, hkrati pa jih bodo skušali privabiti v Slovenijo še kdaj drugič.

Pestra pa bo tudi kulinarična in enološka ponudba. Poleg gostinskih hišic na Kongresnem trgu bo namreč na Breg kar osemdnevna edicija Ljubljanske vinske poti. Zadnji dan Eurobasketa pa je tudi svetovni dan brez avtomobila, ko bodo tako zaradi tega kot zaradi finala zaprli Slovensko cesto med Ajdovščino in Šubičevo, ta odsek pa bo nato ostal zaprt do nadaljnjega. Dodajmo še, da je izostanek predstavnikov Košarskarske zveze dvignil kar precej prahu, novinarji pa resnega pojasnila še nismo dobili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *