Decembra Ljubljano čakajo vesele prešernosti

Kuhano vino tudi v ličnih keramičnih kozarcih

Veseli december v Ljubljani se bo, kot vedno, začel tretjega decemembra, na rojstni dan Franceta Prešerna. Zato so skupni imenovalec letošnjega decembra v Ljubljani prav prešernosti, je danes povedala v.d. direktorice Turizma Ljubljana Petra Stušek. Ena od novosti je tudi trajnostno naravnana uvedba vračljive embalaže. Gostinci bodo tako lahko kuhančka ponudili v katerem od pet tisoč keramičnih kozarcev, ki jih bodo obiskovalcem sejemskih prireditev ponujali v zameno za kavcijo v višini 2 EUR.

Zadnja leta ena največjih neznank novoletnega praznovanja ognjemet, saj se pogosto zgodi, da se svetlobni učinki izgubijo v megli. Zato bodo pripravili dve različici, ki bosta stali enako kot sta lani. Po Ljubljani bo nameščenih približno 64 kilometrov svetlobnih skulptur ter lučnih girland na drevesih in na sedmih smrekah, ki bodo na Prešernovem trgu, pri Figovcu, na Levstikovem trgu, pod Trančo, pri Magistratu ter v notranjosti Magistrata in na Ljubljanskem gradu, strošek osvetlitve pa bo znašal 200.000 evrov.

Dodajmo še to, da bodo obiskovalce decembrskih prireditev bo od 1. decembra do 1. januarja omogočii brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *