Začetek sezone lučk in kuhančkov

Prireditev Ljudje, prižgimo luč uvod v Veseli december

Tako je nekaj tisoč obiskovalk in obiskovalcev mestnega središča odštevalo sekunde do trenutka, ko je župan Zoran Janković prižgal praznično osvetlitev prestolnice. S prireditvijo Ljudje, prižgimo luč, se je tako tudi uradno začel Veseli december, katerega prvo dejanje je Miklavžev sejem.

Sezono kuhančkov bodo začinile številni koncerti in druge prireditve, poleg Miklavževega, še Praznični sejem, Miklavžev sprevod, Dobra vila, nastopi lajnarjev na ulicah in trgih, Božični koncert, pet sprevodov Dedka Mraza s spremstvom, predstave uličnih gledališč, glasbeni program na trgih in silvestrovanja na prostem z ognjemetom.

Kot smo že poročali, je po Ljubljani nameščenih 25.000 varčnih žarnic in 64 kilometrov girland, osrednje točke osvetlitve pa je sedem smrek na glavnih mestnih trgih. Avtor svetlobne okrasitve mesta je znova umetnik Zmago Modic, ki vsako leto na nek način nadgradi rešitve iz preteklih let, s tem, da poskuša uporabiti čim več obstoječega materiala. Svoje avtorske projekte svetlobne okrasitve mesta »Vesoljna Ljubljana«, »Pot življenja« in »Prinašalci luči« z nekaj novostmi letos združuje v projekt »Začetek časa«.

Nekaj posebnega bo letos novoletna okrasitev Trubarjeve ulice z lučmi v obliki dežnikov po zamisli in izvedbi skupine KD ProstoRož v sodelovanju z lokalno dežnikarco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.