Veseli december letos prinaša jaslice na Bregu in v kristal preurejen Robbov vodnjak

Letošnja turistična bera z 930.000 nočitvami rekordna

Ljudje, prižgimo luč, je ime prireditve, s katero se vsako leto v Ljubljani začnejo decembrska praznovanja, ki jih kolektivno poznamo kot Veseli december. 3. decembra, na ta veseli dan kulture, bodo petnajst čez peto popoldne na Prešernovem trgu z odštevanjem prižgali lučke na sedmih smrekah, postavljenih na glavnih mestnih trgih, pa tudi vseh ostalih 64 kilometrov girland in 25.000 žarnic, ki jih Javna razsvetljava postavlja po mestu te dni.

Tako je na včerajšnji predstavitvi povedala direktorica Turizma Ljubljana Barbara Vajda. Druga novost, za katero bo poskrbel slikar Zmago Modic, sicer tudi avtor novoletne osvetlitve, pa bo gradbeni oder okoli Robbovega vodnjaka, ki bo predelan v neke vrste kristal, tam pa bo domovala tudi dobra vila. Program je sicer standarden.

Vrhunec silvestrovanja bo, jasno, ognjemet 31. decembra opolnoči, ki bo letos – glede na lanski polom zaradi megle – drugačen in bo vseboval manj raket in več salv, za ognjemet pa bodo odšteli približno tri tisoč evrov. Prireditve Veselega decembra bodo oglaševali tudi na sosednjih trgih in Vajda tudi zato pričakuje, da bodo letos v Ljubljani zabeležili največ nočitev turistov doslej.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *