Lekarna Ljubljana v Škofljici zgradila novo lekarno

160 m2 novih lekarniških prostorov za boljšo oskrbo Škofeljčanov

Športno društvo Škofljica in program lokalnega društva upokojencev Starejši za starejše sta danes prejela donaciji po tisoč petsto evrov, ki jih je prispevala Lekarna Ljubljana. Ob otvoritvi nove lekarne ob zdravstvenem domu v Škofljici sta ju predala direktor Lekarne Ljubljana Marjan Sedej in njegov namestnik Matej Linke. Župan občine Škofljica Ivan Jordan pa je na otvoritvi pohvalil pripravljenost Lekarne Ljubljana, da se odzove na zahteven razpis za lekarniško dejavnost v občini.

Jordanov ljubljanski kolega Zoran Janković pa se ni mogel izogniti današnji protestni enourni stavki zasebnih lekarn v organizaciji Lekarniške zbornice Slovenije, ki so na ta način izražale nestrinjanje s širitvijo dejavnosti Lekarne Ljubljana. A v Škofljici je bila nova lekarna lepo sprejeta, čeprav so, po besedah Jelke Pangerc, vodje programa Starejši za starejše, nekatere ob zaprtju stare lekarne prevevali mešani občutki.

Za kulturni program so tudi tokrat poskrbele članice pevskega zbora Lekarne Ljubljana, ki vztrajno širijo svoj repertoar. Dodajmo pa še, da je izgradnjo nove lekarne, ki ima približno 160 kvadratnih metrov površine v celoti financirala Lekarna Ljubljana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.