Ponudba Lekarne Ljubljana kar iz avtomata

Prodajni avtomati bodo obratovali 24/7, zdravil pa v ponudbi ne bo

Včeraj popoldne so pred lekarno pri Polikliniki odprli prvi avtomat Lekarna24, prodajni avtomat, ki bo ponujal pestro paleto izdelkov iz siceršnjega nabora Lekarne Ljubljana. Deloval bo štiriindvajset ur na dan, sedem dni v tednu, v njegovi ponudbi avtomata je več kot 80 izdelkov, ki jih potrebujemo za lajšanje manjših zdravstvenih tegob, lajšanje bolečin ali zgolj za dobro počutje oziroma ohranjanje le-tega. Zdravil, razumljivo, v ponudbi ne boste našli.

Izdelki so nameščeni tako, da olajšajo izbiro, avtomat Lekarna24 pa omogoča njihov nakup tudi izven delovnega časa lekarne v vseh letnih časih, saj je temperaturno reguliran, ponudba pa bo odvisna od sezone. Avtomat je novost na slovenskem trgu, v tujini pa se je trend tovrstne prodaje izdelkov že prijel.

Direktor javnega zavoda Marjan Sedej je ob otvoritvi dejal, da z razvojem naprednih aktivnosti dokazujejo, da lahko nadgrajujejo in izboljšujejo svoje delovanje, razvijajo nove storitve in s tem vplivajo na večje zadovoljstvo strank in posledično na uspešno poslovanje.

Trenutno v Ljubljani obratujeta dva avtomata, poleg tistega pri Polikliniki je en postavljen še na Bavarskem dvoru, načrtujejo pa, da jih bodo postavili predvsem v tiste kraje, kjer ni dežurnih lekarn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *