Lekarna Ljubljana pričakuje zeleno luč za poslovalnico v Postojni

Javni zavod lani zabeležil 1,64 mio, LL Grosist 2,2 mio dobička

Lekarna Ljubljana je imela lani 107,7 milijona evrov prihodkov, kar je za 2,9 odstotka manj kot leto prej, dobiček je znašal 1,64 milijona oziroma 6 odstotkov manj kot let 2013. To je na včerajšnji novinarski konferenci povedal njen direktor Marjan Sedej, ki je tudi napovedal ponovno odprtje poslovalnice v Postojni najkasneje aprila.

Upravno sodišče je namreč ministrstvu za zdravje naložilo, naj vendarle izpelje postopek verifikacije, v katerem lahko preveri zgolj tehnično in strokovno ustreznost poslovalnice. Sodišče je tako v skoraj leto in pol dolgem sporu še drugič pritrdilo Lekarni Ljubljana. Ministrstvo je namreč do sedaj trdilo, da ljubljanski javni zavod ne more odpreti poslovalnice na področju, kjer svojo poslovalnico že ima drugi koncesionar.

Sedej pričakuje, da bo odločba o verifikaciji izdana v kratkem, ni pa želel povedati, ali to pomeni, da bo Lekarna Ljubljana umaknila dvomilijonsko odškodninsko tožbo proti ministrstvu zaradi poslovne škode v tem letu in pol. Dejal je le, da pričakuje, da bo ministrstvo tokrat ravnalo zakonito in v skladu s temeljnimi normami pravne države.

Dodajmo še, da je LL Grosist, hčerinska grosistična družba Lekarne Ljubljana lani ustvarila več kot 60 milijonov prihodkov, kar je za 3,2 odstotka več kot lani, dobiček pa je slabih 19 odstotkov višji, dosegel je 2,2 milijona evrov.

Lekarna Ljubljana pa v kratkem načrtuje odprtje še dveh poslovalnici, novo v Tehnološkem parku, tisto ob bežigrajskem zdravstvenem domu pa bodo prenovili in povečali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *