Kongresni trg letos središče Veselega decembra

Tudi letos brezplačno nočno parkiranje na Tržnici

Kot vsako leto, se bo Veseli december v Ljubljani uradno začel 3. decembra na Prešernovem trgu s prireditvijo Ljudje, prižgimo luč, ko bo prestolnico obarvala praznična razsvetljava. Sledila bo plejada prireditev, ki se bodo odvijale na obeh bregovih Ljubljanice, od Brega do Pogačarjevega trga, nova lokacija za prireditve pa bosta park Zvezda in Kongresni trg, je povedala direktorica Turizma Ljubljana Barbara Vajda.

Prešernov trg bo tako namenjem predvsem druženju in bo služil kot izhodiščna točka za prireditve na Novem, Kongresnem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter Trgu francoske revolucije in na Bregu, kjer bo potekal praznični sejem. Po Ljubljani bo nameščenih preko 60 kilometrov luči. Ljubljanski župan Zoran Janković je dodal, da upa, da bo staro mestno jedro decembra obiskalo še več ljudi kot lani

Za obiskovalce decembrskih prireditev bo od 1. decembra 2011 do vključno 2. januarja 2012 omogočeno brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu od 18. ure do 5. ure zjutraj naslednjega dne, ob nedeljah in praznikih pa ves dan. Dodajmo še, da bodo na Silvestrovo nastopili Novi Fosili, Jan Plestenjak in Čuki na Kongresnem trgu; Anika Horvat in Nina Pušlar na Mestnem trgu; The Canyon Observer, Negligence, Pankrti, Niet in The Toasters pa na Trgu francoske revolucije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *