Kako je potekala prvomajska proslava na Rožniku

Tudi letos se na ljubljanskem Rožniku odvija tradicionalna prvomajska proslava. Prireditev poteka v organizaciji Zveze svobodnih sindikatov Slovenije. Današnje slovesnosti so se začele z godbo na pihala ter slavnostnim nagovorom ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Ta je med drugim podprl splošno usmeritev vlade Roberta Goloba ter kot njen glavni dosežek omenil umiritev razmer v državi. Hkrati je podprl sindikalna prizadevanja za uzakonitev božičnice, ki bi skupaj z regresom funkcioniral kot 13. in 14. plača. Podobne zahteve je v prvomajski poslanici izrazila tudi predsednica ZSSS Lidija Jerkič.

Janković je tudi napovedal serijo majskih aktivnosti in slovesnosti v Ljubljani, ki bodo obeleževale 78-to obletnico osvoboditve Ljubljane.

Za kulturni program so poskrbeli Pihalni orkester Ljubljana, Partizanski pevski zbor ter povezovalec Tadej Pišek. S kulturno-glasbenim performansom sta nastopila Vlado Poredoš in Primož Siter.

Nekadnji slovenski evrovizijski predstavnik Vili Resnik pa je s svojo skupino skrbel pa popoldansko zabavo. Ta se je sicer začela že sinoči, ko je na Cankarjevem vrhu – tako kot na mnogih drugih lokacijah po Sloveniji – zagorel prvomajski kres.

Slavnostni del prireditve smo v živo prenašali na Radiu KAOS, prenos pa je bil viden tudi na spletni strani ljubljanske mestne občine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *