Vzrok požara v Zalogu še iščejo

Ponoči je spet zagorelo, požarna straža je hitro ukrepala

Gasilci ljubljanske gasilske brigade so ponoči nadzorovali pogorišče Mercatorjevega skladišča v Zalogu. Kot se je izkazalo, ne brez razloga, saj je okoli enajste zvečer tam ponovno zagorelo, a je požarna straža ogenj takoj omejila in pogasila. Včerajšnji požar na Hladilniški v Zalogu je zahteval eno smrtno žrtev, skladišče sadja in zelenjave pa popolnoma uničil.

Vzrok požara še ni znan, neuradno pa naj bi na delu skladišča, kjer je požar izbruhnil, potekala vzdrževalna dela na klimatskih napravah. V požaru je umrl eden od obeh vzdrževalcev, sicer zaposlen pri zunanjem izvajalcu del, ki ni pravočasno našel izhoda iz stavbe. Drugi vzdrževalec jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

V družbi Mercator so družini tragično preminulega vzdrževalca izrekli sožalje ter se hkrati vsem gasilcem, reševalcem, policiji in zaposlenim zahvalili za hiter odziv in izkazano veliko mero požrtvovalnosti, odgovornosti in poguma.

Po prvi oceni sta huje poškodovane okoli dve tretjini skladiščnih prostorov. Poleg tega so bili v požaru uničeni tudi vsi skladiščeni izdelki. Škodo bodo ocenili po končani preiskavi, družba pa je imela blago in prostore ustrezno zavarovane.

foto: Maša Maroševič

Leave a Reply

Your email address will not be published.