Županski kandidat SMC Aleš Avbreht za rešitev spora med mestom in državo

Premier Cerar: nobene občine ne bom favoriziral, pričakujem argumente

Kandidat Stranke Mira Cerarja za ljubljanskega župana Aleš Avbreht je danes vendarle predstavil svoj program, v katerem je več pozornosti kot ostali kandidati namenil varnosti, pri čemer, kot je dejal, ni mislil zgolj na fizično varnost občanov.

Avbreht je tudi poudaril, da si bo prizadeval za rešitev dolgoletnega spora med mestom in državo, ki se je začel leta 2007, ko je takratna Janševa vlada spremenila zakon o financiranju občin. Predsednik vlade in predsednik stranke SMC Miro Cerar je dejal, da stvar ni tako enoznačna.

Avbreht, sicer odvetnik v odvetniški družbi AZ Odvetniki si bo prizadeval za odpravo dvoma o transparentnosti poslovanja mestne občine, za premik razvoja iz samega centra mesta tudi v druge četrtne skupnosti, uvedbo ekspresnih avtobusnih linij in za spodbujanje podjetništva ter ustanovitev mestne razvojne pisarne. Avbreht pa bo tudi edini županski kandidat ki sploh be bo nastopil na kandidatni listi za mestni svet. S Cerarjem kljub temu zanikata, da bi šlo pri tem za težave pri iskanju županskega in svetniških kandidatov.

Leave a Reply

Your email address will not be published.