Abanka in Petrol navzgor, indeksi navzdol

Ljubljanski borzni indeks je enako kot borzni indeksi v regiji danes, 14. januarja utrpel padec vrednosti. Borzni posredniki so danes ustvarili 1,8 milijona evrov prometa, Slovenski borzni indeksSBI 20 pa je danes izgubil 0,93 odstotka in zaključil trgovanje pri 3.855 indeksnih točkah. Kot običajno so bile najprometnejše delnice Krke s katerimi je bilo sklenjenih le za 463 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je dražji za 0,4 odstotka in tako znaša 51,93 evra. Po prometu so jim sledile Telekoma s katerimi je bilo sklenjenih za 243 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je cenejši za 0,3 odstotka in tako znaša 124,04 evra. Ene izmed redkih delnic, ki so danes pridobile na vrednosti so bile delnice Abanke in Petrola. Na drugi strani pa so danes cenejše delnice Gorenja, Nove KBM in Pozavarovalnice Sava.

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 zaključil na izhodiščni vrednosti. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Tigar, katerega enotni tečaj je končal 0,2 odstotka v minusu. Delnice AIKbanke so tokrat trgovanje zaključile 0,8 odstotka v plusu, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 1.975 dinarjev.

Na makedonskem kapitalskem trgu, indeks MBI-10 pa je danes pridobil 0,8 odstotka. Delnice Komercijalne banke so danes dražje za 2,1 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile 0,5 odstotka pod gladino.

Zagrebški indeks CROBEX se je ob 13:45 uri nahajal 1,9 odstotka v minusu, v Banjaluki pa je indeks BIRS zaključil trgovanje 0,2 odstotka pod izhodiščem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.