Tudi danes delnice nekoliko navzgor

Trgovanje na Ljubljanski borzi je bilo tudi danes pozitivno, kljub pesimističnemu ozračju okrog reševanja koprskega Istrabenza. Slovenski borzni indeks SBI20 je pri 1,6 milijona evrov prometa pridobil 0,63 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.568 indeksnih točkah. Z delnicami Krke je bilo sklenjenih za 645 tisoč evrov poslov, delnice pa so dražje za 3,10 odstotka, njihova vrednost pa je danes 54,21 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Nove KBM s katerimi je bilo sklenjenih za 268 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil 1,38 odstotka višje in tako znaša 8,80 evrov Danes so beležile najvišjo rast delnice Pozavarovalnice Sava (+5%) in Aerodroma Ljubljana (+3,7%). Nasprotno pa so padec utrpele delnice Petrola (-5,3%) in Pivovarne Laško (-1,3%).

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 zaključil s 1,7 odstotno rastjo. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami AIK banke katere enotni tečaj je zaključil 4,2 odstotka nad izhodiščem. Delnice Telefonije so tokrat trgovanje zaključile s 12 odstotno rastjo, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 900 dinarjev.

Na makedonskem kapitalskem trgu, indeks MBI-10 pa je danes zaključil odstotek v plusu. Delnice Komercijalne banke so danes zaključile 1,2 odstotka višje, medtem ko so delnice Alkaloida danes trgovanje zaključile odstotek nižje v primerjavi s petkovim zaključnim tečajem. V Zagrebu je indeks CROBEX pa se je ob 13:40 uri nahajal 0,7 odstotka pod izhodiščem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *