Danes na udaru delnice Petrola

Trgovanje na Ljubljanski borzi se je po dveh pozitivnih dneh danes obrnilo v negativno smer. Slovenski borzni indeks SBI20 je pri 3,2 milijona evrov prometa izgubil 0,67 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.544 indeksnih točkah. Z delnicami Krke je bilo sklenjenih za milijon evrov poslov, delnice pa so cenejše za 0,70 odstotka, njihova vrednost pa je danes 53,83 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Zavarovalnice Triglav s katerimi je bilo sklenjenih za 131 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil na izhodiščni vrednosti in tako znaša 14,10 evra. Danes so utrpele največji padec delnice Petrola (-3,4%), Gorenja (-2,9%) in Nove KBM (-1,9%). Nasprotno pa so beležile manjšo rast delnice Mercatorja (+1%) in Telekoma Slovenije (+0,65%).

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 zaključil s 0,6 odstotnim padcem. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami gradbene družbe Planum GP katere enotni tečaj je zaključil na izhodiščni vrednosti. Delnice Simpo Vranje so tokrat trgovanje zaključile s 9,5 odstotno rastjo, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 482 dinarjev.

Skopski indeks MBI-10 pa je danes zaključil 1,2 odstotka v plusu. Delnice Komercijalne banke so danes zaključile 1,4 odstotka višje, medtem ko so delnice Alkaloida danes trgovanje zaključile 1,1 odstotka višje v primerjavi s včerajšnjim zaključnim tečajem. Zagrebški indeks CROBEX pa se je ob 14:00 uri nahajal na izhodiščni vrednosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *