Indeksi danes rahlo navzgor

Delniški tečaji na Ljubljanski borzi so danes beležili blago rast. Slovenski borzni indeks SBI20 je pri 1,9 milijona evrov prometa pridobil 0,53 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.537 indeksnih točkah. Z delnicami Krke je bilo sklenjenih za 249 tisoč evrov poslov, delnice pa so dražje za 0,15 odstotka, njihova vrednost pa je danes 53,79 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Zavarovalnice Triglav s katerimi je bilo sklenjenih za 78 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil na izhodiščni vrednosti in tako znaša 12,71 evrov. Danes so največ pridobile delnice Pivovarne Laško, Istrabenza in Juteksa. Na drugi strani pa so cenejše delnice Nove KBM in Gorenja.

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 zaključil s 3,6 odstotno rastjo. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami AIK Banke katere enotni tečaj je zaključil 6,8 odstotka nad izhodiščem. Delnice Energoprojekt holdinga so tokrat trgovanje zaključile s 9,4 odstotno rastjo, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 407 dinarjev. Skopski indeks MBI-10 pa je danes zaključil 1,1 odstotka v plusu. Delnice Komercijalne banke so danes zaključile 0,4 odstotka višje, medtem ko so delnice Alkaloida danes trgovanje zaključile 1,5 odstotka nižje primerjavi s včerajšnjim zaključnim tečajem. Hrvaški indeks CROBEX pa se je ob 13:45 uri nahajal 0,7 odstotka v plusu.

Individualno upravljanje premoženja je najboljša rešitev za dodano vrednost vaših prihrankov, saj v Iliriki z aktivnim upravljanjem dosegajoo donose tudi v viharnih časih. Če boste vaš portfelj prenesli v upravljanje pri Iliriki, bodo za vas odprli trgovalni račun in prenesli delnice brezplačno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *