ABC pospeševalnik BTC z IBM-ovim programom Smart Cities za osem start-up podjetij

Pospeševalnik je dodaten prostor za razvoj podjetniškega okolja in inovativnosti

Več kot 200 gostov se je odzvalo vabilu na petkovo otvoritev pospeševalnika ABC, ki danes v BTC Cityju za osem mednarodnih ekip postaja generator razvoja njihovih podjetniških zgodb. Tri mesece bo potekal intenziven program, v katerega so vključene delavnice, predavanja, mentorstva, povezovanja in testiranja, skupaj več kot 150 dogodkov. Tehnološki partner pospeševalnika je IBM, ki je pospeševalnik podprl tako z mednarodno mentorsko mrežo in dostopom do kar 42 inovacijskih centrov po svetu, kot tudi s tehnološko infrastrukturo, ki bo na voljo podjetnikov v programu ABC – Smart Cities, sta poudarila direktor pospeševalnika Dejan Roljič in generalni direktor IBM Slovenija Julij Božič.

Prijave so prispele iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Avstrije, Italije, Bolgarije, Izraela, Ukrajine, Južne Koreje, ZDA in Brazilije. Izbrane so ekipe startupov, ki se jim je uspelo uvrstiti v prvi program pospeševalnika ABC – Smart Cities. Velik interes mladih podjetnikov potrjuje, da je v naši regiji inovativnega potenciala veliko, podpornega okolja, ki bi pomagalo podjetjem doseči preboj na globalne trge, pa še premalo. Predsednik uprave BTC Jože Mermal je ob tem povedal, da Ljubljana tako postaja živahno in pestro mesto, kjer ustvarjamo razvito mednarodno poslovno okolje.

Ljubljanski župan Zoran Janković pa je dodal, da z novim podjetniškim pospeševalnikom ABC Ljubljana dobiva poleg Tehnološkega parka dodaten prostor za razvoj podjetniškega okolja in inovativnosti.

Startupi, ki se jim je uspelo uvrstiti v program Smart Cities, so dobili zagonsko popotnico: 15 tisoč evrov v gotovini, celotno infrastrukturo v vrednosti več kot 350 tisoč evrov, intenziven vsakodneven program, edinstveno testno okolje BTC City, v katerem lahko preverjajo svoje rešitve oz. produkte in dostop do mednarodnih investitorjev. V zameno so pospeševalniku odstopili osem odstotni delež svojih podjetij. Izbrana podjetja so: Smart Futuristic innovations, Travel Starter, Symvaro, Styliff, Moveo, Facility, Shoppii, Venxly in kot pridružena ekipa še GoOpti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.