Stopničke Špele Rogelj pred slabim mesecem dober obet za Ljubno

Smučarske skakalke v Ljubnem ob Savinji na Valentinovo in pustni vikend

Prihajajoči konec tedna bo v Ljubnem ponovno potekala tekma v smučarskih skokih za ženske. V disciplini, ki je bila dolga leta po krivem zanemarjana, Slovenke krojijo sam vrh tekmovanja. Špela Rogelj je, denimo, pred slabim mesecem v Zauu osvojila tretje mesto. Organizatorji in pokrovitelji, med slednjimi izstopa družba BTC računajo, da bodo dobri rezultati naših smučarskih skakalk na prizorišče pripeljali še več obiskovalcev kot lani.

Poleg Špele Rogelj bodo točke svetovnega pokala lovile tudi Eva Logar, Ema Klinec, Urša Bogataj, Anja Tepeš, Maja Vtič in Kaja Požun, ki trenirajo pod vodstvom glavnega trenerja Staneta Baloha. Prav ta ekipa je odgovorna za vedno večje zanimanje za ženske smučarske skoke raste tudi med televizijskimi gledalci. Lansko tekmo v Ljubnem si je na malih zaslonih ogledalo več kot pol milijona Slovenk in Slovencev, kar je svojevrsten rekord. Datum letošnje tekme, ki bo hkrati združil Valentinovo in pustovanje pa je dober obet za veliko dobre volje tako na prizorišču kot doma.

Ljubno je menda najmanjši kraj na svetu, ki organizira tekme svetovnega pokala. Kljub temu – ali pa prav zaradi – tega jim smelosti ne manjka. Tekma prihajajoči konec tedna bo namreč zadnja, ki bo potekala na obstoječi skakalnici. Že prihodnje leto naj bi – če bo šlo vse po načrtih – smučarske skakalke metre lovile po hrbtišču nove skakalnice, na kateri bi lahko dosegale daljave vse tja do 110 metrov.

Letošnje tekmovanje se bo začelo v petek z uradnim treningom in kvalifikacijami, v soboto in nedeljo pa bo na sporedu tekmi v posamični in ekipni konkurenci. Tudi za spremljevalni program je poskrbljeno, saj bo že v petek obiskovalce in tekmovalke s koncertom razgrel Samuel Lucas, na oba tekmovalna dneva pa bodo za zabavo skrbeli številni glasbeniki s koncerti, posebej pa so poskrbeli tudi za deco, saj se bo ta lahko igrala v zabavnem parku, na snežnem toboganu, v ogrevanem šotoru z animatorji ali na mobilni mini skakalnici Francija Petka.
Vstopnice za tekmi v Ljubnem lahko kupite na mojekarte.si, parkirišča pa so brezplačna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *