Borze danes v rdečem

V Iliriki, borzno posredniški hiši, so za Radio KAOS pripravili komentar dogajanja z različnih borz vrednostnih papirjev.

Na Ljubljanski borzi je bilo danes sklenjenih za 3,4 milijona evrov poslov, slovenski borzni indeks pa je znova doživel črn dan. Danes so na trgu vladali prodajalci, saj je indeks SBI 20 izgubil 4,83 odstotka in zaključil trgovanje pri 4.463 indeksnih točkah.

Danes so bile znova najprometnejše delnice Krke s katerimi je bilo sklenjenih za 1,9 milijona evrov poslov, enotni tečaj pa je izgubil 5,62 odstotka in tako znaša 58,64 evrov. Nobena izmed delnic ni danes končala trgovanje v zeleni barvi. Med največje današnje poražence štejemo delnice Aerodroma Ljubljane in Nove KBM, ki so cenejše za več kot 8 odstotkov, medtem ko so delnice Petrola in Pivovarne Laško izgubile več kot 5 odstotkov.

Tudi na preostalih balkanskih borzah je danes prevladovala rdeča barva. Beograjski borzni indeks BELEX 15 je izgubil 3,7 odstoteka vrednosti, medtem ko je 6 odstotkov nižje trgovanje zaključil tudi makedonski borzni indeks MBI 10. Na hrvaškem, kjer trgovanje še poteka se je ob 14:00 indeks CROBEX nahajal 5 odstotkov v minusu.

Izkoristite dnevna nihanja tečajev in ustvarite dobiček preko spletne trgovalne postaje Ilirika-on.net, preko katere lahko trgujete on-line na Ljubljanski in Zagrebški borzi.

Borzni komentar je pripravil borzni posrednik Roman Gomboc

Leave a Reply

Your email address will not be published.