Kasaški Derby, Ljubljanska milja in VN Ljutomerskega kasača

V nedeljo. 3. septembra bo na hipodromu v Stožicah zelo živahno. Od 13.ure naprej pa tja do poznega popoldneva se bo zvrstilo 8 dirk s 65 kasaškimi konji in prav toliko vozniki. Tri ključne dirke: VN Ljutomerskega kasača, Ljubljanska milja in Kasaški Derby bodo na sporedu sredi popoldneva, ko se pričakuje napeto, pravzaprav prestižno tekmovalno vzdušje, ki ga bo ob stavah spremljalo tudi sproščujoče družabno dogajanje tako za odrasle kot s posebnim programom za otroke.

Kasaški klub Stožice, ki v sodelovanju s Kasaško zvezo Slovenije v nedeljo. 3. septembra 2023 na hipodromu Stožice pripravlja veliko kasaško prireditev v slovenski prestolnici, je minuli torek sklical novinarsko konferenco, na kateri so predstavili športni in družabni dogodek, ki bo trajal vse od 13. ure pa tja v pozno popoldne in večer.

Osrednje tri točke bodo največja dirka sezone Kasaški derbi, Ljubljanska milja in Velika nagrada Ljutomerski kasač. V osrednjem prostoru nakupovalnega središča Aleja na stičišču Rakuševe ulice in Celovške ceste so dogajanje podrobneje predstavili predsednik KK Stožice Viktor Dolinšek, Marko Gorenc, član strokovnega odbora Kasaške zveze Slovenije in nekdanji športni novinar in urednik na nacionalni TV Ivo Milovanović, ki je vodil prvi del dogodka in ki ga priobčujemo v tem prispevku.

Podrobneje je o dogajanju na veliki kasaški nedeljski prireditvi v Stožicah v nadaljevanju torkovega večernega dogodka govoril Viktor Dolinšek, sledil pa je žreb štartnih številk za Kasaški derbi in Ljubljansko miljo. Prispevek podpisuje Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *