Koncert skupine Manouche ob Dnevu žena bo; Kje? v Drami.

V okviru koncertnega cikla Drama Akustika bo v nedeljo, 8. marca, ob 19.00, na večer mednarodnega praznika žensk na velikem odru SNG Drama Ljubljana nastopila glasbena skupina Manouche. S Kavalirjem iz decembrskega albuma in z drugimi popularnimi skladbami.

V SNG Drama Ljubljana so ob vabilu na novi glasbeni spektakel na Velikem odru, posvečen ženskam z bleščečim imenom Mednarodni dan žena, 8. marec, med drugim zapisali: Kolektiv odličnih slovenskih glasbenikov in zabavljačev obljublja, da njihov energični nastop ne bo nikogar pustil ravnodušnega. Glasba, ki jo Manouche imenujejo »electro gypsy swing«, je polna humorja, nalezljivih melodij, razveseljujočih besedil, divjih kitarskih intervencij, prodorne trobente … vse skupaj pa je začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi. Skupina je nastala leta 2011, ko sta jo ustanovila avtor, pevec in kitarist Robert Pikl ter DJ in producent Marco Grabber. Kmalu so se jima pridružili še harmonikarica in pevka Petra Trobec, trobentač Luka Ipavec ter basist Krešimir Tomec. 
Zadnji avtorski podvig skupine Manouche je album Kavalir, ki je izšel decembra 2019 in si deli naslov z enako poimenovano uspešnico izpred dveh let. Na albumu je še devet drugih skladb, ki so se že pred uradnim izidom redno uvrščale na glasbene lestvice slovenskih radijskih postaj.
 
Koncert bo, kot obljubljajo v Drami in kot sta nam (no, sta in nista) v pogovoru na Radiu KAOS pred dnevi povedala Petra Trobec in Robert Pikl (glej: https://www.radiokaos.info/popkaos/manouche-v-drami-akustiki-s-kavallirjem-8-marca-za-dan-zena/), energičen preplet skladb iz njihove bogate glasbene zakladnice. »Obeta se še ena nepozabna Drama Akustika pod zlatim portalom akustično edinstvenega velikega odra ljubljanske Drame.« Kot izvirno vabilo pa smo z njima posneli kratko glasbeno vabilo na terasi ob našem studiu.
 

Comments are closed.