Manouche v Drami Akustiki; s Kavallirjem, 8. marca, za Dan žena

Robert Pikl: Koncert v Drami je poklon ženskam in kavalirjem, je pa tudi promocija našega albuma Kavalir, ki je izšel decembra… Manouche ne igra priredb skladb drugih avtorjev, kar je najbrž redkost pri nas. Petra Trobec: Robi raste z Manouchem; za prvo skladbo je napisal dve vrstički, za drugo so bile že štiri, zdaj pa sta že dva lista… Ob Dnevu žena se bomo s skladbo Stisn´ se k men´ posvetili tudi gospodom.

V vabilu na koncert skupine Manouche ob Dnevu žena, 8_marca v programu Drama Akustika, so prireditelji zapisali, da je to glasbeni kolektiv zabavljačev in odličnih glasbenikov iz Slovenije, čigar energični nastopi ne bodo nikogar pustili ravnodušnega; Njihova glasba, ki jo sami imenujejo »electro gypsy swing«, je polna humorja, nalezljivih melodij, lahkotnih besedil, divjih kitarskih intervencij, prodorne trobente, vse skupaj pa je začinjeno z energijsko polnimi in domiselnimi plesnimi ritmi;  Njihov zadnji podvig je album Kavalir, ki je izšel decembra 2019 in si deli naslov z enako poimenovano uspešnico izpred dveh let; Tej se pridružuje še devet skladb, ki so se že pred izidom albuma redno uvrščale na glasbene lestvice slovenskih radijskih postaj.

Koncert »je sklican« tega slavnega dne, že ob 19_uri, na dan, ki je, kot pravi naš sogovornik Robi, eden tistih lepih praznikov, ki mora ostati. V pripravah na ta dan in posebej na koncert, smo, posebej za Radio KAOS, v studio povabili Roberta Pikla in Petro Trobec, dva od takrat, leta 2011, petih ustanoviteljev te skupine; Ob Robiju, ki je kitarist in glavni vokal ter Petri, ki vihti harmoniko in navdušuje z glasom, so takrat to bili še Marco Grabber, mojster elektronike in producent, Krešimir Tomec basist in tudi producent ter Luka Ipavec trobentač in tudi pevec; Marco jih je enkrat vmes, pravzaprav že kar kmalu – zaradi drugih pogodbenih obveznosti zapustil, tako so odtlej štirje; Trije in ena, vsi vsakokrat navdušujoči.

Nekaj odgovorov na vprašanja kako je prišlo do odločitve za sodelovanje v programu Drama Akustika, kaj vse so pripravili za osmomarčni koncert ter s čim in kam vabi Kavalir, ponuja pričujoči pogovor, ki sva ga pripravila Urška Pengov Bitenc in Andrej Pengov. V prispevku uporabljene fotografije so povzete z Manouchevega facebooka.

Ko smo pogovor končali pa smo se podali še na našo teraso. Z zvokom, ki ga ob petkih popoldne mestu prilegajoči se kakofoniji ustvari sproščeni kaos, posneli prijazno zveneče in melodično vabilo. Kam? V Dramo seveda, na koncert z naslovom Kavalir, posvečen mednarodnemu prazniku Dnevu žena, kjer vas bodo Manouche navdušili z njihovimi ritmi in z obilo dobre volje. ard \l

Comments are closed.