Krka pod 50 evrov

Delniški tečaji na Ljubljanski borzi nadaljujejo v negativnem trendu, saj so danes beležili sedmi zaporedni padec. Slovenski borzni indeks SBI20 je pri 3,3 milijonih evrov prometa izgubil 0,93 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.408 indeksnih točkah. S Krkinimi delnicami je bilo sklenjenih za 1,3 milijona evrov poslov, delnice pa so cenejše za 1,51 odstotka, njihova vrednost pa je danes 49,59 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Telekoma s katerimi je bilo sklenjenih le za 194 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil s 0,86 odstotnim padcem in tako znaša 126,18 evrov. Danes so z več kot 4 odstotnim padcem na negativni strani izstopale delnice Luke Koper, Zavarovalnice Triglav in Nove KBM. Na drugi strani pa so na vrednosti pridobile delnice Petrola in Mercatorja.

V Beogradu je indeks BELEX 15 izgubil 2,2 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Banini a.d. , Kikinda katere enotni tečaj je zaključil 11,6 odstotkov pod izhodiščem. Delnice Energoprojekt holding a.d. , Beograd so tokrat trgovanje zaključile s 6,8 odstotnim padcem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 300 dinarjev.

Skopski indeks MBI-10 pa je danes zaključil 2,6 odstotka v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes zaključile 2,9 odstotka nižje, medtem ko so delnice Alkaloida danes trgovanje zaključile 7,3 odstotka v nižje primerjavi s včerajšnjim zaključni tečajem. Na hrvaškem kapitalskem trgu pa se je indeks CROBEX ob 13:45 uri nahajal 0,8 odstotka v plusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.