Ljubljanska borza se je umirila

Po nekaj dneh rahlega negativnega trenda je osrednji borzni indeks našel podporo in se stabilizirali pri vrednosti 3.828 indeksnih točk. Danes je bilo na trgu opazna povišana aktivnost, saj so borzni posredniki ustvarili za 2,3 milijona evrov prometa, slovenski borzni indeks SBI20 pa je zaključil trgovalni dan na izhodiščni vrednosti. Največ prometa so borzni posredniki ustvarili z delnicami Krke s katerimi je bilo sklenjenih le za 417 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je zaključil odstotek pod gladino in tako znaša 54,42 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Telekoma s katerimi je bilo sklenjenih za 210 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil z 0,73 odstotno rastjo in tako znaša 125 evrov. Največjo rast so danes beležile delnice Pozavarovalnice Sava (+4,1%)in Aerodroma (+2,3%). Na drugi strani pa so danes cenejše delnice domžalskega Heliosa (-1,2%) in Petrola (-0,7%).

V Beogradu e indeks BELEX 15 izgubil 1,3 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami AIK banke, katere enotni tečaj je dražji za 7,7 odstotka. Delnice Veterinarskega zavoda Suboticaso tokrat trgovanje zaključile 2 odstotka nad izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 403 dinarjev. Na makedonskem kapitalskem trgu, indeks MBI-10 je danes zaključil 0,5 odstotka v plusu. Delnice Komercijalne banke so danes cenejše za 0,4 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile na izhodiščni vrednosti. V Zagrebu je indeks CROBEX pa je zaključil trgovanje 0,32 odstotka v minusu, v Banjaluki pa je indeks BIRS zaključil trgovanje 0,2 odstotka pod izhodiščem.

Izkoristite dnevna nihanja tečajev in ustvarite dobiček preko spletne trgovalne postaje ILIRIKA-ON.NET, preko katere lahko trgujete on-line na Ljubljanski in Zagrebški borzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.