Ljubljanska borza že šesti dan v rdečem

Delniški tečaji na Ljubljanski borzi so teden začeli v šestim zaporednim padcem. Slovenski borzni indeks SBI20 je pri 3,3 milijonih evrov prometa izgubil 1,22 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.440 indeksnih točkah. S Krkinimi delnicami je bilo sklenjenih za 822 tisoč evrov poslov, delnice pa so cenejše za 1,22 odstotka, njihova vrednost pa je danes 50,35 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Telekoma s katerimi je bilo sklenjenih le za 573 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil s 0,32 odstotno rastjo in tako znaša 127,28 evrov. Poleg delnic Krke so negativno končale tudi delnice Pozavarovalnice Sava, Istrabenza in Zavarovalnice Triglav. Na drugi strani pa so na vrednosti pridobile delnice kranjske Save.

V Beogradu je indeks BELEX 15 izgubil 2,8 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami AIK banke katere enotni tečaj je zaključil na izhodiščni vrednosti. Delnice Vino Župa so tokrat trgovanje zaključile v izhodišču, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 6.400 dinarjev. Skopski indeks MBI-10 pa je danes zaključil 4 odstotke v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes zaključile 3 odstotka nižje, medtem ko so delnice Alkaloida danes trgovanje zaključile 3,9 odstotka v nižje primerjavi s petkovim zaključni tečajem. Hrvaški indeks CROBEX pa se je ob 13:00 uri nahajal 2,3 odstotka v minusu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *