Predstavitev novosti v Pionirskem domu

Baragovo semenišče bo šlo v prenovo čim hitreje mogoče.

V začetku meseca je Pionirski dom predstavil novo sezono ter druge novosti. Direktorica, gospa Viktorija Potočnik je povedala, da se veselijo tako novosti v programu, kot tudi preostalih novih pridobitev, torej Baragovo semenišče in prenovljena stavba na Komenskega 9. Vsebinsko je izpostavila predvsem projekt z naslovom Kreativna Evropa, ki ga podpira tudi Evropska unija in s katerim Pionirski dom sodeluje s profesionalnimi gledališči, ki bodo izobrazile gledališke strokovnjake, ki bodo v nadaljevanju delali neposredno v šolah oziroma v društvih in med otroci, je še dodala direktorica.

Poslovno leto je bilo uspešno, saj je Festivalna dvorana že postala prepoznavna tako za družabne, kot za poslovne dogodke, a prostori Pionirskega doma ne glede na vse ostaja zvest mladini. Tudi letošnje leto poteka uspešno, raven vpisanih otrok je na ravni izpred prejšnjih let.

Seveda nam je direktorica veseljem zaupala novico, da se je denacionalizacija Baragovega semenišča iztekla v korist Pionirskega doma, kar pomeni, da bo stavba po še nekaj dodatnih administrativnih postopkov, šla v prenovo. Pohvalila pa se je tudi z novim Art centrom, katerega otvoritev je bila prejšnjo sredo, in s katerim programsko štartajo na več kot Ljubljano, torej želijo svoje dejavnosti predstaviti tudi širše. Namreč, imajo že prošnje za sodelovanje tudi iz tujine.

V stavbi Festivalne dvorane so pa ob našem obisku že potekale aktivnosti. Obiskali smo lahko dve razstavi. Najprej smo lahko videli instalacijo z živim sistemom, Robertine Šebjančič in Slavka Glamočanina. Nato smo si lahko ogledali še kinetično avdiovizualno inštalacijo naslonjeno Paligeneza fluvialnih narečij v antropoceni dobi Miha Godca in Larena Poliča Zdraviča.

Za Radio KAOS sem prispevek pripravila Urška Pengov Bitenc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *