Prešeren z Julijo pleše v Labodjem jezeru

Nocojšnji večer bo sredi Ljubljane, tam na levem bregu, ob Prešernovem spomeniku, drugačen… Naselili ga bodo plesoči beli labodi, za katere je že davno tega napisal glasbo Peter Iljič Čajkovski. Ob devetih, to je ob uri, ko bo mesto že zajel predpoletni mrak, se bodo z otvoritveno predstavo Labodje jezero začeli letošnji Baletni dnevi in hkrati niz 60 umetniških dogodkov s skupnim naslovom Junij 2009. Nekaj več o tem nizu junijske umetnosti na prostem smo povedali že pred dnevi – v pogovoru z načelnikom za kulturo Mestne občine Ljubljana, dr. Urošem Grilcem. O drugačnem Labodjem jezeru pa v včerajšnjem pogovoru, ko smo v našem studiu gostili tri umetnike, ustvarjalce te predstave. Koreografa in režiserja Jaša Otrina, sicer umetniškega vodjo baleta ljubljanske opere, ki je tudi producentka te predstave, Ano Klašnja, ki pleše v solo paru in v baletnem zboru labodov ter Lukasa Zuschlaga, ki pleše vlogo Matije čopa.

One thought on “Prešeren z Julijo pleše v Labodjem jezeru

  1. Labodje jezero po Prešernu sem si že ogledala 2x, pa si ga bom gotovo vsaj še enkrat! Iskrene čestitke vsem sodelujočim za pravo pašo za oči in za dušo, čudoviti ste!

    Piko na i celotni predstavi pa gotovo predstavlja “naša Maja Plisecka” – odlična, elegantna Bojana Nenadović – Otrin, ki s svojo prisrčnostjo in čustvenostjo ter prepričljivo izraznostjo hitro očara in resnično izstopa!

    Toi toi toi,
    Nina

Leave a Reply

Your email address will not be published.