SBI20 že četrti dan v rdečem

Delniški tečaji na Ljubljanski borzi tudi danes niso spremenili smeri in končali trgovanje negativno. Slovenski borzni indeks SBI20 je pri 3 milijonih evrov prometa izgubil 0,11 odstotka in zaključil trgovalni dan pri 3.515 indeksnih točkah. S Krkinimi delnicami je bilo sklenjenih za 761 tisoč evrov poslov, delnice pa so dražje za 0,94 odstotka, njihova vrednost pa je danes 52,19 evra. Po prometu so jim sledile delnice Mercatorja s katerimi je bilo sklenjenih le za 132 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil s 1,58 odstotnim padcem in tako znaša 149,88 evrov. Danes so največji padec beležile delnice Heliosa, Istrabenza in Petrola. Največ pa so na vrednosti pridobile delnice Nove KBM in Save.

V Beogradu je indeks BELEX 15 izgubil 3,3 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami AIK banke katere enotni tečaj je zaključil s 5,77 odstotnim padcem. Delnice Energoprojekt holding so tokrat trgovanje zaključile 6,17 odstotka pod izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 380 dinarjev. Skopski indeks MBI-10 pa je danes zaključil 3,16 odstotka v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes zaključile 4,4 odstotka nižje, medtem ko so delnice Alkaloida danes trgovanje zaključile 2,35 odstotka v nižje primerjavi z včerajšnjim dnem. Hrvaški indeks CROBEX pa se je ob zaključku trgovanja nahajal 1,3 odstotka v minusu.

Individualno upravljanje premoženja je najboljša rešitev za dodano vrednost vaših prihrankov, saj v ILIRIKI z aktivnim upravljanjem dosegajo donose tudi v viharnih časih. Če boste vaš portfelj prenesli v upravljanje pri ILIRIKI bodo za vas odprli trgovalni račun in prenesli delnice brezplačno!

Leave a Reply

Your email address will not be published.