Trgovanje na borzi brez začrtane smeri

Danes je bilo trgovanje na Ljubljanski borzi neaktivno in brez začrtane smeri. Borzni posredniki ustvarili le za milijon evrov prometa, slovenski borzni indeks SBI20 pa je zaključil trgovalni dan na izhodiščni vrednosti. Največ prometa so borzni posredniki ustvarili z delnicami Krke s katerimi je bilo sklenjenih le za skromnih 307 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je zaključil pri izhodiščni vrednosti in tako znaša 54,44 evra.

Po prometu so jim sledile delnice Mercatorja s katerimi je bilo sklenjenih za 119 tisoč evrov poslov, enotni tečaj pa je danes zaključil z 1,25 odstotno rastjo in tako znaša 161,45 evra. Največjo rast so danes beležile delnice Petrola (+2,7%) in Pozavarovalnice Sava (+2,04%). Na drugi strani pa so danes cenejše delnice Pivovarne Laško (-4,1%) in kranjske Save (-2,3%).

Na srbskem kapitalskem trgu je indeks BELEX 15 izgubil 1,4 odstotka. Največ poslov je bilo danes sklenjenih z delnicami Banini Kikinda, katerega enotni tečaj je dražji za 5 odstotkov. Delnice AIK banke so tokrat trgovanje zaključile 3,5 odstotka pod izhodiščem, enotni tečaj pa se je oblikoval pri ceni 2.700 dinarjev. Na makedonskem kapitalskem trgu pa je indeks MBI-10 danes zaključil 0,4 odstotka v minusu. Delnice Komercijalne banke so danes cenejše za 1,1 odstotka, medtem ko so delnice Alkaloida trgovanje zaključile s 1,4 odstotnim padcem. Hrvaški indeks CROBEXje danes zaključil trgovanje 1,12 odstotka v minusu. V Banjaluki je indeks BIRS zaključil trgovanje pri začetni vrednosti.

Izkoristite dnevna nihanja tečajev in ustvarite dobiček preko spletne trgovalne postaje ILIRIKA-ON.NET, preko katere lahko trgujete on-line na Ljubljanski in Zagrebški borzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published.