V Grobljah kot nekoč, folklorni koncert v domžalski športni dvorani

14. Gala folklorni večer V Grobljah kot nekoč 2023 bo to soboto ob 19. v Športni dvorani Domžale. Nastopili bodo Godba Domžale in Domžalske mažoretke, folklorne skupine iz Beltinec, madžarskega Szombathelya, italijanskega Aviana in glasbena skupina Albancev KDA Migjeni iz Ljubljana ter seveda gostitelji in organizatorji prireditve – Folklorna skupina FD Groblje, Domžale. Kontaktni osebi za rezervacijo vstopnic sta Franc Hribovšek in Betka Kralj, na voljo pa bodo tudi uro pred dogodkom.

Bili so časi, ko smo v uredništvo Radia KAOS pogosto, največkrat v pomladnih in jesenskih mesecih, dobivali sporočila in vabila na dogodke, ki ih pripravljajo in uprizarjajo najrazličnejše civilno-družbene, predvsem kulturne, rekreativne in športne organizacije in društva, ustvarjalne skupine ali že institucionalizirane in uveljavljene združbe. Z začetkom te jeseni, v obdobju torej, za katerega upamo reči, da je že povsem post-covidno in brez omejitev, ki bi kih narekovala zdravstvena previdnost, vabila znova prihajajo.

Tokrat smo se odzvali na sporočilo Folklornega društva Groblje iz zaselka nedaleč od Domžal in njegovega predsednika dr. Franca Hriberška povabili, da nam predstavi 14. Gala folklorni večer V Grobljah kot nekoč 2023. Prireditev so v sodelovanju z občino Domžale pripravili v soboto. 9. septembra ob 19.uri v Športni dvorani Domžale.

V programu sodelujejo Godba Domžale in Domžalske mažoretke pa Folklorna skupina KUD Beltinci, Folklorna skupina iz madžarskega Szombathelya, Folklorna skupina Federico Angelica, Aviano, Italija ter Glasbena skupina Migjani KDA, Migjeni, Ljubljana ter seveda gostitelji in organizatorji prireditve – Folklorna skupina FD Groblje, Domžale.

V pogovoru sva se dotaknila ne le programa prireditve, ki ji radi rečejo kar folklorni koncert, pač pa tudi vseh nastopajočih skupin in nekaterih posebnosti njihovega društva. Ja, pa predsednika osebno tudi…

Fotografsko in grafično gradivo je povzeto z društvene spletne strani in s  spletne izdaje Domžalca, prispevek pa avtorsko podpisujem Andrej Pengov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *