Združitev Telekoma in Mobitela: Konec začetka

Telekom Slovenije od danes enovito podjetje

Telekom Slovenije je od danes enotno podjetje, v katerega je vključen tudi največji slovenski mobilni operater Mobitel. Združitev je bila formalno potrjena na skupščini Telekoma in Mobitela pred dvema tednoma. Uprava družbe, ki jo tudi po novem vodi Ivica Kranjčević ocenjuje, da bodo neposredni finančni učinki združitve do leta 2015 dosegli 140 milijonov evrov, združevanje pa je potekalo leto dni.

V Telekomu Slovenije pričakujejo predvsem boljše poslovanje celotne skupine, večji izkoristek sinergij, znižanje stroškov in povečanje prodaje. Združitev podjetjij nikakor ne pomeni ukinitve blagovnih znamk, zato pa toliko večje organizacijske in kadrovske spremembe. Dosedanji glavni izvršni direktor Mobitela Zoran Janko je po novem direktor sektorja za nabavo in logistiko, o združitvi pa pravi, da bo potencirala uspehe.

Janko je sicer neuradno eden od močnih kandidatov na novega člana uprave za področje financ, katerega mesto je prazno odkar ga je zapustil Jožko Peterlin. V združenem podjetju je zaposlenih 2.765 ljudi, uporabnikom pa bo po novem v osemnajstih prodajnih centrih po vsej Sloveniji dostopen celoten nabor storitev Telekoma Slovenije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *