Telekom lani precej slabše

Širitev na Balkan pravilna odločitev

Skupina Telekom je zaradi finančne krize in nekaterih izrednih enkratnih dogodkov ob koncu leta – med drugimi izdaja obveznic in pravne poravnave – dosegla nižji čisti dobiček od napovedanega ob polletju. Skupina Telekom Slovenije je lani ustvarila za 856,1 milijona evrov poslovnih prihodkov oziroma za odstotek več kot leto prej. Čisti dobiček skupine je bil manjši za 71 odstotkov in je znašal 24,6 milijona evrov.

Je na današnji novinarski konferenci povedal član nadzornega sveta Filip Ogris. Rast prihodkov potrjuje pravilnost strateške odločitve širjenja poslovanja na tuje trge. Lani jo je zaznamoval nakup drugega največjega makedonskega mobilnega operaterja Cosmofon. Preimenoval se je v One, kar je postala tudi skupna blagovna znamka vseh makedonskih podjetij v lasti Telekoma Slovenije s tendenco združevanja, vključno z novo makedonsko družbo Digi Plus Multimedija. Predsednik nadzornega sveta Tomaž Berginc je ob tem ocenil…

Dosedanji glavni izvršni direktor Mobitela Klavdij Godnič pa dhaja na vodilnega v makedonski One, na njegovo mesto v Mobitelu pa prihaja Zoran Janko, ki je od leta 1996 na Mobitelu vodil področje financ, računovodstva in kontrolinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *