Kovačič proti klientelizmu v Ljubljani

SDS bi odlok o parkirnih globah preklicala

Vodja svetniške skupine SDS v ljubljanskem mestnem svetu Dimitrij Kovačič se je na današnji novinarski konferenci novinarski konferenci navezal na obtožbe o klientelizmu in korupciji, ki te dni polnijo stolpce in minute slovenskih medijev, predvsem za nekatere sporen najem stavbe za Nacionalni preiskovalni urad, saj je bil najemodajalec, Igor Pogačar, vpleten tudi v afero SIB, prav tako pa je v njej, tako Kovačič, kot pravni svetovalec uprave SIB banke nastopal odvetnik Miro Senica.

Kovačič je dodal, da na seznam spornih projektov spadata tudi obnova predora pod Gradom in gradnja Mesarskega mostu, saj naj bi bili odločno predragi. Hkrati je dejal, da je župan Zoran Janković požvižga na veljavno zakonodajo in jo razlaga po svoje, kar naj bi se kazalo že v primeru redarskih uniform, še posebej pa v zadnjem primeru odloka o cestno-prometni ureditvi, kjer je ministrstvo za promet pred dnevi odločilo, da kazen za parkiranje na bankinah ureja zakon in da ta znaša 40 evrov. Župan Janković je v prvem odzivu dejal, da odlok velja do preklica.

Svetniška skupina LDS je namreč na ponedeljkovo sejo uvrstila tudi točko, s katero bi odlok popravili tako, da bi kazni za napačno parkiranje znižali, tako da bi bile takšne kot jih določa zakon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *