Kam na silvestrovanje v Ljubljani?

Še vedno lahko brezplačno parkirate na Vodnikovem trgu

Če še vedno ne veste, kje boste pričakali novo leto, so v Turizmu Ljubljana pripravili pregled silvestrovanj na prostem v glavnem mestu. Najprej se prične silvestrovanje na Pogačarjevem trgu in sicer ob 21.00 uri. Tam bodo nastopili Ansambel Toplar, Pevka Andreja in Ansambel Kolovrat.

Osrednje silvestrovanje bo na Kongresnem trgu kjer se zabava prične ob 21.30 uri, nastopali pa bodo Samuel Lukas, Tanja Žagar in Čuki. Prav tako ob pol desetih se pričenja silvestrovanje na na Trgu francoske revolucije. Glasba tam bo rockovsko obarvana, žagali pa bodo Clockwork Psycho, Ludovik material, Demolition group in Zaria. Slavje na Mestnem trgu se prične ob desetih zvečer, kjer bosta obiskovalce pospremili v novo leto Alenka Godec in Nuša Derenda.

Ob polnoči bo v primeru jasnega vremena nebo nad Ljubljano razsvetlil ognjemet z Ljubljanskega gradu, če pa bo nad Ljubljano megla, bodo vstop v novo leto oznanile salve in ognjena pahljača.

Za obiskovalce prazničnih prireditev je v decembru in na prvi dan novega leta še vedno omogočeno brezplačno parkiranje na Vodnikovem trgu: od ponedeljka do vključno petka 18.30-5.00, ob sobotah od 18.30 dalje, ob nedeljah in praznikih ves dan do 5.00 naslednjega dne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *