Ljubljanska NSi zaradi prostorskega načrta podala prijavo Kosovi komisiji

Prihodnji teden predstavljajo kandidatno listo in predvolilni program

Predsednica ljubljanskega odbora Nove Slovenije in kandidatka te stranke za ljubljansko županjo Mojca Kucler Dolinar je na današnji novinarski konferenci dejala, da so v mestni NSi podali prijavo Komisiji za preprečevanje korupcije zaradi sprejema novega občinskega prostorskega načrta, ki ga je mestni svet potrdil v ponedeljek

Županu Jankoviću in podžupanu Koželju prav tako očitajo sprenevedanje pri zavzemanju za uvedbo protikorupcijskega davka, ki bi ga plačevali tisti, katerih zemljišča bi postala zazidljiva. Kucler Dolinar pravi, da tak davek zemljišč, katerih namembnost spreminja novi načrt, ne bi zadeval. Hkrati meni, da ni bila zagotovljena dovolšnja transparentnost postopka. Neposrednemu odgovoru na novinarsko vprašanje, ali bodo podprli zahtevo po razpisu referenduma o novem občinskem prostorskem načrtu, za katerega si prizadevajo v SDS, pa se je županska kandidatka NSi izognila.

Dodajmo še, da naj bi v ljubljanski NSi prihodnji teden predstavili program in kandidatno listo za jesenske lokalne volitve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *