Ljubljana ima nov prostorski načrt

Kazenska ovadba zoper Jankovića, Židana in Žarnića

Ljubljanski mestni svetniki so danes potrdili nov občinski prostorski načrt, ki določa smernice prostorskega razvoja prestolnice za prihodnjih dvajset let. Obravnava načrta je praktično do zadnjega visela v zraku, saj so na mestni občini zadnja soglasja dobili šele v petek popoldne oziroma danes zjutraj. Nekatere svetniške skupine so takšnemu načinu dela nasprotovale, zato so v SDS glasovanje obstruirali. Vodja svetniške skupine te stranke Dimitrij Kovačič je ponovil tudi že znane očitke o nečednih poslih, ki naj bi vodili mestno oblast pri sprejemanju prostorskega načrta

Svetnik Zelenih Miha Jazbinšek je zaradi sprejetja prostorskega načrta napovedal kazensko ovadbo zoper župana Zorana Jankovića, pa tudi zoper ministra za kmetijstvo Židana in ministra za okolje Žarnića. Hkrati se je tudi on vprašal, kako je možno, da ministrstvo v dveh dneh izda sklep o usklajenosti prostorskega načrta, če ima zanj na voljo 30 dni. Hitrost postopka je zmotila tudi socialne demokrate.

Župan Zoran Janković je očitke zavrnil, rekoč, da bi svetniki, če bi si to res želeli, lahko dokumente preštudirali čez konec tedna. Dodal je, da večina razprav tako ali tako ni bila vsebinska in je bila namesto tega polna natolcevanj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *