Na čelu ljubljanske SD Anton Colarič namesto Metke Tekavčič

Na kongresu stranke ljubljanski odbor ne bo podprl Boruta Pahorja

Pred dnevi je potekala volilna konferenca ljubljanskega odbora Socialnih demokratov na kateri so izvolili novo vodstvo odbora. Po petnajstih letih se je tako z mesta predsednice poslovila Metka Tekavčič, na njeno mesto pa prihaja Anton Colarič. Tekavčič ostaja vodja svetniške skupine, za ponovni mandat predsednice ljubljanske SD pa se niti ni potegovala.

Anton Colarič še zdaleč ni neznanka v ljubljanski politiki. Osem let je bil ljubljanski podžupan, nekaj časa pa tudi poslanec v Državnem zboru. S Colaričem na čelu je ljubljanska SD tako ena redkih strank, katere predsednik ne sedi v mestnem svetu, zato bo pri odločanju verjetno potrebno nekaj več koordinacije kot sicer, a to naj ne bi povzročalo težav.

Novi podpredsedniki ljubljanske SD so Franci Križanič, Breda Brezovar Papež, Marko Kastelic, Klemen Žibert in Damjan Janez Pangerc, prav tako je bil na novo izvoljen tajnik. To funkcijo bo zdaj opravljal Tadej Cmerekar. Eno glavnih vprašanj, s katerim se te dni soočajo Socialni demokrati je seveda vprašanje predsednika stranke, ki ga bodo volil na kongresu 2. junija. Za položaj se poleg nekdanjega premiera Boruta Pahorja potegujejo že Igor Lukšič, Patrick Vlačič in Zlatko Jenko. Ljubljanski odbor SD se še ni odločil, koga bo podprl, jasno je le, da to ne bo Pahor.

O aktualnih vprašanjih glede sprememb namembnosti zemljišč, kjer naj bi se po poročanju nekaterih okoristila podjetja blizu župana Zorana Jankovića, pa je Tekavčič dejala, da to potrjuje pravilnost njihovega stališča pred zadnjimi spremembami občinskega prostorskega načrta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.