V Telekomu živahno tako doma, kot v tujini

Zoran Vehovar novi član uprave

Potem, ko so v ponedeljek na novinarski konferenci predstavili strateški pomen širjenja Skupine Telekom Slovenije na trge JV Evrope in novega direktorja družbe Telekomove družbe Ipko na Kosovu, Branka Babiča, so z včerajšnje seje nadzornega sveta sporočili, da za glavnega izvršnega direktorja Telekomove družbe One v Makedoniji s 1. marcem imenuje Klavdija Godniča, ki je do sedaj vodil hčerinsko družbo Mobitel, novi glavni izvršni direktor Mobitela pa bo imenovan do konca februarja.

Predsednik nadzornega sveta Telekoma Slovenije Tomaž Berginc je imenovanje Klavdija Godniča, kakor so zapisali v uradnem sporočilu, med drugim komentiral: »One je za zagotavljanje nadaljnje rasti Skupine Telekom Slovenije ena ključnih družb, makedonski trg pa s svojo velikostjo izjemen potencial. Zadovoljni smo, da bo ONE vodil manager z izkušnjami tako v mobilni kot tudi v konvergenčni ponudbi. Kot dosedanji član upravnega odbora kosovskega Ipka ter eden tistih, ki so tesno sodelovali v procesu skrbnega pregleda Cosmofona ob nakupu, gospod Godnič zelo dobro pozna regijo JV Evrope in podjetje….«

V nadaljevanju včerajšnje, pravzaprav sinočnje seje, pa so za novega člana uprave Telekoma Slovenije imenovali mag. Zorana Vehovarja, , ki bo nastopil mandat po izteku mandata enega od sedanjih članov uprave, to je 1. maja 2010. Kot je nadzorni svet že sporočil, načrtuje, da bo nova uprava v celoti imenovana do prevzema mandata novega predsednika uprave Ivice Kranjčeviča.

Leave a Reply

Your email address will not be published.