Zvezdne pravljice Matica Slapšaka so prestale sito najbolj neposrednih kritikov

Knjižni prvenec je izšel pri založbi Manični poet

Matic Slapšak je Zvezdne pravljice v resnici pisal več kot desetletje. Pa čeprav sprva ni kazalo, da bodo živele še kje drugje kot v otroški sobi, kjer jih je pripovedoval (in si jih včasih tudi sproti izmišljeval) svojim otrokom. A ker mora menda vsak moški zaploditi sina, posaditi drevo in napisati knjigo, je bila odločitev za knjižno izdajo razmeroma lahka. Še posebej po tem, ko so nekatere izmed njih prestale preskus pred najbolj odkrito in neposredno publiko. Torej, pred otroci.

Knjiga je izšla pri založbi Manični poet, v njej pa boste na 135 straneh našli dvajset še nikoli prej objavljenih pravljic. Nekatere druge izmed stotnije, kolikor jih je Slapšak napisal vsega skupaj, so bile že objavljene posamič, materiala pa je dovolj vsaj še za eno knjigo, ki naj bi luč sveta ugledala čez dobro leto.

Avtor, sicer pisec in kolumnist v edicijah medijske družbe Media24, je navdih na pravljice našel – kot se to pogosto zgodi – pri svojih otrocih, bodisi med skupinimi pohajkovanji v naravi, bodisi v pogovorih z njimi ali pa v njihovem dojemanju avanture, ki ji rečemo otroštvo.

Knjigo Zvezdne pravljice lahko v trdi vezavi dobite za ceno 20 evrov v bolje založenih knjigarnah in na spletni strani založbe Manični poet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.