V šepetu trepet: zbirka poetičnih utrinkov Nine Novak Oiseau

Jeseni pripravlja bralno-vizualno turnejo po vsej Sloveniji

V šepetu trepet je četrta knjiga Nine Novak Oiseau in hkrati njena prva, s katero skuša preseči tradicionalni okvir Guttenbergovega izuma. Zbirke poetičnih utrinkov, kakor sama reče tej pesniški zbirki, nadgrajuje z video animacijo interdisciplinarne ustvarjalke sodobne umetnosti in glasbenice Neže Trobec ter glasbo bobnarja, tolkalca, komponista in pedagoga Aleša Rendle. Oiesau tako plete globoke vezi z naravo in dušo. V njej opeva vse prepogostokrat spregledane majhnosti sveta, je povedala v našem studiu.

Na svoj subtilen način ubeseduje globoka osebna občutja in vtise, ki jih ta pogosto prezrt, a nadvse bogat svet, sestavljajoč celoten kozmos, pušča za sabo. Že sam naslov razkriva, da gre za miselne stihe, nastale hipoma in v šepetu, vendar se za njimi skrivajo univerzalne življenjske modrosti, ki v nas zlahka vzbudijo trepetanje.

Vizualna zbirka poetičnih utrinkov V šepetu trepet je izšla 10. aprila 2015, bralno-vizualna turneja pa potekala med septembrom 2015 in aprilom 2016 po celotni Sloveniji.

Leave a Reply

Your email address will not be published.