Pošast se plazi po Križankah. Pošast Laibachov.

Predstavljajo svoj aktualni ablum Spectre

Nocoj ob 20. uri bo v Križankah nastopila skupina, ki jo je angleški tisk v 80. letih prejšnjega stoletja označil za najnevarnejšo skupino na svetu, newyorški radio pa jo je v 90. letih najavil kot skupino, ki ukinja države in ustvarja nove. Seveda gre za skupino Laibach, ki bo v Ljubljani nastopila v okviru evropske turneje, na kateri predstavlja svoj novi album »Spectre«.

V okviru turneje so Laibach doslej imeli – če ne štejemo mini turneje po Švici, Ukrajini in Rusiji ob koncu prejšnjega leta – kar 24 koncertov, med drugim so nastopili v Londonu, Berlinu, Parizu, Amsterdamu, Rimu in na Dunaju. Čaka jih še pet koncertov, prvi od teh se bo zgodil že nocoj v Križankah, sledili pa mu bodo še koncerti v Sofiji, Bukarešti, Beogradu in Splitu.

Novi album skupine Laibach, »Spectre«, ki je izšel marca, je bil sicer v medijih zelo dobro sprejet, o čemer pričajo pozitivne ocene in intervjuji tako v domačih, kot tudi v tujih medijih, med njimi v The Wire, Q Magazine, Classic Pop, Mojo, Falter in The Guardian, veliko odobravanja s strani kritikov in občinstva pa je požel tudi minuli del koncertne turneje. Skupina Laibach je dosegla tudi prvo mesto na lestvici Slo Top 30 in razprodala številne koncerte na letošnji turneji.

Razprodan je tudi nocojšnji koncert v Križankah, kjer je skupina, ki bo prihodnje leto praznovala 35 let delovanja, prvič nastopila že leta 1982 na Novem Rocku. Za Laibach bo to šesti nastop na odru Križank in bo, kot kaže, le še stopnjeval trend uspešnosti dosedanjih koncertov turneje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *