Janković na volitve z lastno stranko

Med programskimi točkami omenil reformo državne uprave in sociale

Ljubljanski župan Zoran Janković je danes končal ugibanja in sporočil, da se bo vključil v bitko za volitve 4. decembra letos. Jankovića je k tej potezi včeraj povabila skupina uglednih državljanov, danes pa je župan napovedal tudi ustanovitev stranke, s katero bo nastopil na volitvah. Stranka, ki naj bi bila ustanovljenja v naslednjih nekaj dneh, bo programska, je še dejal Janković.

Janković je sicer že včeraj zavrnil kakršnegakoli povezovanja s stranko SDS Janeza Janše, o morebitnih drugih koalicijskih povezavah pa bo razmišljal po volitvah. Ker stranka še ni ustanovljena in nima še niti imena, tudi programskega dokumenta ni. Je pa Janković naštel osnovne programske točke.

Janković pa danes še ni odgovoril na vprašanje, ali bo kandidiral tudi za poslanca ali ne. Priznava, da je s tem povezano določeno politično tveganje. Odločitev naj bi bila znana do 9. novembra. Janković je tudi zanikal kakršnokoli povezavo z napovedjo Gregorja Viranta, da se s svojo listo prav tako vključi v volilno tekmo. Dodaja pa, da bo delo v mestni občini teklo brez motenj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.