Jutri tradicionalni Pohod ob žici

Že včeraj so s pohodi začeli najmlajši

Tradicionalna prireditev Pohod po Poti ob žici, s katero vsako leto obeležujemo mestni praznik, bo jutri, v soboto, 6. maja 2017, dosegla vrhunec s pohodom rekreativcev in tekom trojk. Včeraj, 4. maja, so Pohod »odprli« otroci iz ljubljanskih vrtcev, danes pa so se pohoda udeležili učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol.

Prireditve se bo jutri udeležil tudi župan Zoran Janković, ki bo na Stritarjevi ulici dal znak za začetek tekov: ob 9. uri za začetek teka na 12,5 km, ob 9.30 uri pa za tek na 29 kilometrski trasi, ob 11.30 uri pa bo na Kongresnem trgu, kjer bo ves čas potekal tudi kulturni program, župan podelil nagrade zmagovalcem teka.

Na pobudo Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Ljubljana pa se na letošnjem pohodu začenja akcija Objemimo Ljubljano. Jutri, v soboto, se bodo natanko ob 12. uri (ob pisku sirene) v znak prijateljstva, sodelovanja in pripadnosti mestu vsi udeleženci pohoda prijeli za roke in z živim obročem obdali Ljubljano.

Zaradi pohoda bodo jutri, 6. maja, zaprte nekatere ceste in ulice. Med 5. in 13. uro bo za ves promet zaprta Slovenska cesta na odseku med Erjavčevo cesto in Šubičevo ulico. Mestni avtobusi bodo med zaporo vozili po obvozu po Gosposvetski, Bleiweisovi in Šubičevi ulici.

Med 8.50 in 13. uro bodo od 30 minut do največ treh ur zaprte tudi nekatere ceste na trasi 3.000 m teka za osnovne in srednje šole ter na 12,5 km trasi teka trojk, na cestah na trasi 29 km teka pa bodo mobilne zapore. Mestni avtobusi bodo vozili po rednih trasah, z nekajminutnim čakanjem pri zaporah.

Podrobnosti o zaporah so objavljene na spletnem naslovu https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/pohod-po-poti-ob-zici/, kjer najdete tudi ostale informacije o letošnjem Pohodu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.