Poletne zapore cest po Ljubljani

Vegova postala območje za pešče

V času poletnih počitnic v Ljubljani potekajo številne obnove cest in druge infrastrukture, zaradi česar je ponekod v prestolnici promet oviran. Tako je do 19. avgusta predvidena popolna zapora Tomačevske ceste na delu od Titove ceste do vključno križišča z Koželjevo ulico zaradi gradnje krožišča in manjkajočega odseka Titove ceste.

Obvoz za osebna vozila je po Kranjčevi, Vojkovi, Božičevi in Titovi cesti na servisno cesto in Tomačevsko cesto. Iz smeri Obvoznice (servisne ceste) pa je omogočen dovoz na parkirišče pri starih Žalah in parkirišče pri Novih Žalah. Obvoz za avtobuse LPP na liniji 19 iz smeri Linhartove poteka po trasi krožišče Žale – Pokopališka, Šmartinska, Jarška, Clevelandska in desno na Tomačevsko, na obstoječe obračališče. Na Jarški cesti sta urejeni dve začasni postajališči.

Do petka, 12. avgusta 2011, bo za ves promet zaprta Zadobrovška cesta med Snebersko cesto in Cesto v Prod zaradi gradnje vodovoda in kanalizacije. Lokalni dovoz je mogoč iz Šmartinske ceste. Obvoz iz smeri Zadobrove pa poteka po Sneberski cesti in cesti na Trbeže na Šmartinsko cesto, enak obvoz velja iz smeri Šentjakoba. Avtobusi LPP številka 12 vozijo po spremenjeni trasi. V smeri Vevč ta poteka po poti: Šmartinska – Sneberska – Zadobrovška cesta. V nasprotni smeri pa po trasi Zadobrovška – Sneberska – Trbeže – Šmartinska cesta. Začasnih postajališč na tej trasi ni
Zaradi izvedbe izvoza iz Frankopanske na Celovško cesto bo med 1. in 31. avgustom 2011 oviran promet na Celovški cesti med Malgajevo in Žibertovo ulico.
Dodajmo še, da so pred tednom dni začeli delovati potopni količki na Vegovi ulici pri Trgu Francoske revolucije, s čimer je to območje postalo zaprto za javni promet. S tem je zaprto tudi vse območje, ki zajema Vegovo, Peternelovo, Gosposko, Salendrovo in Turjaško ulico ter Novi trg, prevoz zapore pa je možen le s posebno elektronsko kartico.

Leave a Reply

Your email address will not be published.