A propos, Človek: Glasbo se kupuje počasi, svetuje Vomo

Avdio kaseta se vrača. In postaja prestižen glasbeni artikel

Da se z rabljeno, oziroma »second hand« glasbo ukvarjajo ljudje, ki na življenje gledajo skozi drugačna očala, smo v oddaji A propos, Človek, že pokazali. A če smo takrat ugotavljali, da je rabljena glasba v tujini resen posel, kjer se lahko obračajo lepi denarci, je pod Alpami stvar malo drugačna. Res je, tako kot londonski, je tudi ljubljanski lastnik trgovine z rabljeno glasbo poseben človek, ki živi svoje delo. Damir Vodopija, za prijatelje Vomo, tako ljubiteljem rabljene glasbe kot tistim, ki se z njo šele spoznavajo priporoča, da jo kupujejo počasi. Kajti skupaj z glasbo pride tudi zgodba njenega nosilca.

In v ploščarni v podhodu med Čopovo in Nazorjevo boste našli popolnoma vse nosilce zvoka, ki smo in so jih uporabljali vsaj od druge svetovne vojne sem. CD, DVD in vinilne plošče, VHS videokasete in – morda najbolj presenetljivo – dobre stare avdio kasete. Ki se menda vračajo. To je zgodba človeka, ki nad glasbo nikoli ni obupal.

Oddaja A propos, Človek nastaja s pomočjo sredstev iz javnega medijskega razpisa ministrstva za kulturo. Njen glavni avtor in avtor idejne zasnove je Andrej Pengov, tokratno oddajo pa sem pripravil Aljaž Pengov Bitenc. Za zvočno dodelavo in postprodukcijo je poskrbela Nina Radoš.

2 thoughts on “A propos, Človek: Glasbo se kupuje počasi, svetuje Vomo

  1. Zadnje vprašanje-_- Pink Floyd, Emerson lake palmer ali Yes
    ________________

    Lep pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published.