A propos ob 15h: Novembra še dve Ugrabitvi… Vsaj.

Silvija Jovanovič in Gašper Tič

Nekaj malega smo o Ugrabitvi že povedali pred dnevi, preden so v Šentjakobskem gledališču izvedli njeno četrto ponovitev, seveda če odmislimo obe predpremieri. Ampak ni kaj »odmišljati«! sodelovati je treba, saj gre za ohranjanje ali pa izgubo nič več in nič manj kot svobode. Zdaj je čas vse prej kot za smeh.

Vsaj v politiki najbrž tako mislijo, zato si je predrzno domislico Gašperja Tiča o prepesnitvi kraju in času ustrezno prirejenega besedila italijanskega dramatika Daria Foja v politično komedijo iz naših krajev, pač treba ogledati. Ker… ja, ker potem se vam bo nenadoma zdelo marsikaj znanega. Ali vsaj zelo podobnega.

Na primer, tudi gospa Vilda Dolžnjak, ki je spravila v stečaj podjetje Pograd. In marsikateri obraz, našemljen v kako znano faco s slovenskega političnega parketa. To vsekakor niso naključja in tudi ne namerna izzivanja, so zatrdili avtorji te igre. To je zgolj in samo aktualno, kritično in smešnih situacij polno besedilo, ki gledalcu in kot sta priznala tudi naša tokratna sogovornika, glavna igralka Silvija Jovanovič in režiser Gašper Tič, tudi igralcem in vsem ustvarjalcem predstave nudi ogromno zabave in resnice. Tudi takrat, ko gre za nevarnost kake nezgode, poškodbe, kaj šele morebitnih zamer oblastnikov. . Z njima se je pogovarjal Andrej Pengov

Za prevod je poskrbel Sergej Verč, scena in kostumi so delo Katje Komljanec Koritnik, glasba in glasbena oprema Marko Gregorič, Gašper Tič je ob že omenjenih – režiji in priredbi besedila tudi avtor besedil songov, asistent kostumografije je igralec Bojan Vister, ki igra mamo gospe Dolžnjak /in še kakšno prelevljeno vlogo/, karikature je narisala Teodora Švet, ob že omenjenih pa igrajo tudi Mišo Mićić, Gregor Hlupič, Jure Orel, Grega Usenik, Miha Srdinšek v alternaciji z Davidom Peterco, Gašper Pavc in Drago Razboršek, ki v alternaciji z Draganom Remškarjem ponazarja kako se mora držati in zadržati Praporščak stranke sv. Tiča v izgradnji koalicije združevanja z imenom Levica Marija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *