KAOS v ateljeju z osebno noto

V oddaji KAOS v ateljeju se nam je tokrat v nosilni rubriki Steber in njegov kapitelj pridružil gospod Damjan Damjanovič, direktor Slovenske filharmonije, ki prav danes javnosti z lično programsko knjižico predstavlja Oranžnega, Modrega in Vokalnega… Abonma, namreč. O .(pika) ZVOČENJE pa bo v Obrekovalnici vsebina pogovora z našim radijskem sodelavcem, skladateljem, publicistom in profesorjem sociologije, gospodom Boštjanom Perovškom ter mojstrom klarineta, drugih pihal in klaviatur ter drugih instrumentov, skladateljem, glasbenim pedagogom, fotografom, in prav tako ustanovnim članom zdaj že dodobra osivele a nič manj vitalne skupine SAETA, gospodom Ladom Jakšo. Okular današnjega KAOSA v ateljeju pa smo obrnili v drobovje, odrje in zaodrje ter v programsko poslovni del Cankarjevega doma. Gospa Alja Predan, ki v tej največji in najbolj programsko raznoteri slovenski hiši umetnosti za zdaj še vodi program gledališča in plesa nam bo predstavila tisto, čemur tam s skupnim imenom rečejo TEATER CD v sezoni 2009/10.
Damjan Damjanovič, direktor Slovenske filharmonije, je bil gost, s katerim smo v današnjem deževnem vremenu vedrili pod Stebrom in njegovim kapiteljem. Prav danes so javnosti v umetniško oblikovani programski knjižici predstavljajo Oranžni, Modri in Vokalni Abonma sezone 2009/10. To je Abonma “Z osebno noto“, ko so domiselno poimenovali program prihajajoče filharmonične sezone in kjer je Radio KAOS pristavil svoj polnovredni odmerek umetnosti.
V Obrekovalnico smo tokrat inštalirali O .(pika) ZVOČENJE, glasbo že davno tega nastale in preživele skupine posebnežev, SAETA, imenovane. Pred dnevi, pred dobrim tednom, točneje so nastopili pri prijatelju, članu skupine, sicer tolkalcu in mojstru na starih slovenskih glasbilih, Milošu Bašinu – v Drugi Bežigrajski galeriji, ki je ena od umetniških postojank Mestne galerije Ljubljana.
V Okular današnjega KAOSA v ateljeju smo povabili gospo Aljo Predan, ki vodi program gledališča in plesa nam bo predstavila tisto, čemur tam s skupnim imenom rečejo TEATER CD v sezoni 2009/10. Vse, kar bo v Cankarjevem domu zajelo domačo, hišno produkcijo, slovenske in mednarodne, tako institucionalne, kakor tudi neinstitucionalne ali kot jim rečejo in nevladne odrske produkcije, so razvrstili v tri in enega umetniške sklope: V Igro, Gib, Sceno in Teater pod oblaki, kjer ob drugih glasbenih dogodkih domuje in uspešno vabi v Talijino naročje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.